SORSUNK - EGÓNK - HITEINK

Népszerű spirituális irányzatok dolgoznak tudatosan hitrendszerekkel. Két csettintés, théta, delta, gamma tudatállapotok, csere, kiírás, betöltés és a tiéd minden, amire vágytál. Mert megérdemled, mert te vagy maga a Teremtő, neked az alanyi jogon jár. Ha mégsem, akkor végezz el még egy továbbképzést hatvanezerért. Ha még így sem lett tiéd az álomélet, akkor nyilvánvalóan te vagy az oka, nincs elég hited, hogy lerombold amit magadnak okoztál.
Hol a hiba? 
A hiszékenységben. A tudatosan felépített marketing erejében, ami félinformációkra alapoz. A valós eredmények léteznek persze, és jó is az, ha publicitást kap, így sokan megtudhatják, mitől lett sikeres vagy éppen gyógyult meg valaki. Arról valahogyan nem szól a fáma, hogy mennyi ember nem ért el ezekkel semmit, vagy hatalmas erőfeszítéssel keveset. Így keletkeznek azok a hamis képek egy egy irányzatról, ami által könnyen és gyorsan sok embernek eladható. Az is sok idő után szokott többnyire kiderülni, hogy akik valóban nagy eredményeket értek el ezekkel a technikákkal, többnyire hosszú utat jártak be, keményen megdolgoztak azért, hogy elérjenek eredményeket, és az is, hogy sok év után is van még mit fejlődniük, gyógyulniuk, mert vannak még csontvázak a szekrényben. De a marketing lényege ugye sosem ez, és noha a fent leírt reklámozás nem számít becsapásnak, mégis több csalódott instruktor, konstruktor, konztultáns, facilitátor, ügyfél, kliens és gyógyulni vágyó ember van, mint ahánynak működnek ezek az irányzatok.

A valóság azonban az, hogy a Sors létezik, és az embernek karmája van, ami akkor is működni fog, ha súlyos százezereket fizet az áloméletért, ami neki jár. Karmánk mindannyiunknak van, akkor is, ha sokan azt hiszik, "ez csak egy hitrendszer", amitől ha könnyen megszabadulnak, akkor nem éri őket utol az önmagukért való felelősségvállalás. Mert a Sorsunk könyvének megértése nem más, mint a tudatos önmegismerésre való törekvés, amit nem rázhatunk le magunkról a valóságban, hiába takarjuk le a szemünk előtti valóságot az illúzió fátylával egy jobb élet reményében.
Sokan azt hiszik, hogy a spirituálisan magas szinten lévő emberek élete csupa fény és ragyogás, nem történik velük semmi ami fáj, ami rossz. Azt gondolják, ha kellően spirituálisak, akkor megérkezik számukra az idilli élet amire vágytak, ahol nincsenek problémák. Ez nem így van. Jézust keresztre feszítették, Gandhit lelőtték...
Egyik valódi nagy tanítónk sem hirdette azt, hogy minden alanyi jogon jár, ők sem próbálták megúszni a Sorsukat. Vegyünk példát róluk. 
Ne higgyünk el mindent, ami kecsegtető számunkra. Ne higgyük el, hogy minden hitrendszer rossz, mert ez nem igaz. A hitrendszerek olyanok mint az egók. Ha nem léteznének, mi sem létezhetnénk a jelenlegi életünkben. Szükség van rájuk. Ne higgyük el, hogy ha betegek vagyunk, akkor az büntetés, és hibásak vagyunk, ne higgyük el, hogy bűn, ha nem hiszünk valamiben.
Tudjuk: a spirituális munka életeken át tartó folyamat, nem oldható meg instant, nagy  reménnyekkel kecsegtető ál-megoldások vásárlásával. Az önmunkát felvállalni kell, nem megúszni, ez a tuti módszer, ami valóban azt jelenti, beleálltunk a Sorsunkba, nem pedig kikerülni akarjuk azt, ami valójában kikerülhetetlen.

  


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Az azték futók titka - a csodanövény

Ez indítja be a testedben az öngyógyulást!