Védikus asztrológia- Rahu és Ketu

A Rahu a felszálló holdcsomópont, Sárkényfejként is ismert, a Ketu a leszálló holdcsomópont, ő pedig a Sárkányfarok.
A Dzsotis bolygóként kezeli ezeket a bolygóállásokat, különösen nagy jelentőséget tulajdonít neki, A lélekvándorlás az ami tetten érhető általuk a zodiákusban.
Rahu és Ketu teszi lehetővé hogy megszakíthatatlan folyamatnak tekinthessük az életet. Feltárják előttünk azt az életutat amelyet a lélek az éppen aktuális életében bejár. megmutatja a szülött karmikus viszonyait és feladatait amiket erre az életére hozott. A holdcsomópontok helyzete a karmikus múlttal kapcsol össze, ám utat is mutat a karmikus jövőbe. Ketu, a múltba húz, Rahu a jövőbe lendít.
A Ketu az ember múltját képes feltárni, az előző életek szamszkáráit (történesek, szokások, ideológiák, mentalitások), amiknek feloldatlan karmái megteremtették a jelenlegi életet. Itt lappanganak a tudatba, a tudatalattiba, a genetikába beleégett magatartásminták. Több életnyi megszokáson és berögződésen nehéz változtatni, ezért  mély a ragaszkodásunk ezekhez a tulajdonságokhoz, melyek meghatározzák jelenlegi élethelyzeteinket, körülményeinket, problémáinkat. Ez alakítja ki jelenlegi komfortzónáinkat, erre a múltra építkezünk, noha súlyos tévedés az egész jelenlegi élettervünk megvalósításában. Megmutatja kik és milyenek voltunk, milyen mentális és világi környezetekből jöttünk ide. Veszélye, hogy elmerülünk karmikus emlékeinkbe, ilyenkor elég hosszú idő kellhet a felismeréshez és külső segítségre van szükségünk, hogy a múlttól elszakadhassunk.
A Rahu a jövőt jelképezi, a transzcendencia iránya, a még nem járt utakra hív. Értelmezésénél kiemelendő azoknak a házaknak és jegyeknek a támogató minősége, ahol a Sárkányfarok elhelyezkedik.
A Felszálló holdcsomópontot nem érhetjük addig el, amíg meg nem tanultunk a múltunkon továbblépni, le nem vetjük magunkról a karmikus láncainkat.
Feladatunk a múltbéli negatív karmáink elengedése, hogy lehetőséget nyissunk magunknak a tökéletesedéshez vezető végtelen úton.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Az azték futók titka - a csodanövény

Ez indítja be a testedben az öngyógyulást!