Öleléseink a csakrák tükrében

Az ölelés, fizikai testek olyan összecsendülése, melyben két vagy több ember között megszűnik a nem fizikai testük, energiaburkaik összes távolsága is. Amikor ölbe vesszük gyermekünket, megöleljük embertársunkat, azzal a feltételek nélküli elfogadás pillanatait éljük meg. Egy ölelésben részt vehet akár az összes érzékünk egyidejűleg, bőrünkkel érzékeljük a másik emberét, hallhatjuk a lélegzetvételét, láthatjuk testének a szemünkhöz közel eső részét, érezzük az illatát, intimebb viszonyulásban pedig érezhetjük a másik ember ízét.

Mivel különböző fizikai formációkban történhet ölelés, így egyes testrészeink egymáshoz érése más jelentésbéli hangsúlyt kap.

GYÖKÉR CSAKRA. Amikor gyökércsakráink érnek össze, akkor a két ember közti hangsúly a bizalmon van. Babák, gyermekek, amikor ölelve, ölben vannak, akkor tanulják, tapasztalják meg, milyen az, amikor biztonságos a lét, érzelmileg és anyagilag egyaránt. Ha egy csecsemő elég ölelést kap, akkor a szülő megalapozta a pszichológiai stabilitását, és későbbi viszonyulását a félelmek nélküli életre. Az ilyen emberek sikeresebbek az életben a munka, a hivatás és a hétköznapok területén mint öleletlen társaik, jó kapcsolatot alakítanak ki közvetlen hozzátartozóikkal, és tágabb köreikkel, nemzetükkel egyaránt.

SZAKRÁLIS CSAKRA. Amikor ölelés közben ezen a csakrán a hangsúly, szexuális, érzéki töltetek cserélődnek ki a felek között. Intim ölelési forma felnőtt emberek között, az alhastól a köldök területéig terjedő testi érintkezés.

Kép:https://www.flickr.com/photos/ekilby/9396120141


KÖLDÖK CSAKRA. A személyes erőnk és érzelmi érzékenységünk központja. A hatalommal kapcsolatos energetikánk tárolódik itt. Ölelésben összeérve a két ember közötti hangsúly az egymással és a külvilággal való jó viszont fejezi ki, egymás megbecsülését, az egymásért való érzelmi felelősség vállalást.

SZÍV CSAKRA: A szeretés csakrája, Ez az szegycsontnál található, előre nyíló csakra, ami egymást ölelő embereknél a másikhoz való elfogadó viszonyulás, szeretet befogadó és kiáradó motívuma. Nőknél jobbra, férfiaknál balra irányul a szívxcsakrák mozgása, ezáltal az ölelő fél saját nemének ellentétes nemű jellegét is befogadja, megéli, 

TOROK CSAKRA. Ahogyan haladuk felfelé a csakrákkal, láthatjuk, minél feljebb helyezkedik el egy csakra, úgy csökken a hozzá tartozó testrész fizikai ölelésben lehetséges részvétele. A torok csakra jelenléte ölelésben elsősorban babáknál, gyermekeknél figyelhető meg, az ő fejük, arcuk, gyakran ér az anya nyakához, torkához, amikor ölben vannak.Ez sem véletlen, mert ehhez a csakrához tartozik annak az elfogadása amit kapunk, Élettanilag pedig kifejezetten a táplálkozáshoz kapcsolódik.

HARMADIK SZEM CSAKRA. Ez az intuitív tudás székhelye, a szellemi látás központja. Nevezik guru-központnak is. Szerzetesek, spirituális beállítódású emberek üdvözlik egymást a homlok össze érintésével, olyan meghajlásban, amiben nem ér össze a fizikai test többi része.

KORONA CSAKRA. Nem jellemző, hogy két ember fizikailag úgy érintkezik egymással, hogy a fejük teteje összeér. Ez a csakra akkor tökéletes, amikor az alatta lévő összes csakra megfelelően működik. A születésünk utáni első évben a fejünk tetején található lágy rész, a transzcendentális létet jelöli. Ezt folyamatosan átveszi az idő előrehaladtával az egónk és bezáródik. 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Az azték futók titka - a csodanövény

Kíváncsi vagy magadra?