Ugrás a fő tartalomra

Hogyan lépjünk túl egy szakításon? 10 lépés a gyógyuláshoz és továbblépéshez

 Egy szakítás vagy elhagyás érzelmileg kimerítő, fájdalmas és összezavaró élmény lehet. Az, hogy valaki, akit szerettünk, kilép az életünkből, mély sebeket hagyhat maga után. A felépülés és a továbblépés azonban lehetséges, sőt, szükséges is ahhoz, hogy újra megtaláljuk a belső békét és újrakezdjük az életünket.

1. Engedd meg magadnak a gyászt

Az egyik legfontosabb dolog egy szakítás után, hogy engedjük meg magunknak, hogy megéljük a fájdalmat. A gyász reakció egy veszteségre, és egy kapcsolat vége is hasonló érzéseket válthat ki, mint bármilyen más veszteség. Sokszor próbáljuk elnyomni az érzelmeinket, vagy túl gyorsan továbblépni, de az érzelmek elnyomása csak meghosszabbítja a szenvedést. Adj időt magadnak, hogy átérezz mindent – ​​a szomorúságot, a dühöt, a csalódottságot és akár a megkönnyebbülést is. Ez az első lépés ahhoz, hogy elindulj a gyógyulás út

2. Tartsd a távolságot a volt párodtól

Bármennyire is nehéz, egy szakítás után fontos a távolságtartás. Ha folyamatosan tartod kapcsolatot a volt pároddal, nehezebben tudsz továbblépni. Az online és a közösségi média követése különösen káros lehet, folyamatosan emlékeztet a múltra és a hiányra. A gyógyulásért érdemes fizikailag és érzelmileg is eltávolodni, és esélyt adni magadnak arra, hogy idővel újraépítsd a életedet.


3. Fordíts időd önmagadra

Egy szakítás kiváló lehetőség arra, hogy mélyebben megismerd önmagad és időt fordíts arra, hogy felfedezd, mi tesz igazán boldoggá. Talán egy ideje elhanyagoltál bizonyos tevékenységeket, hobbit, vagy álmokat a kapcsolat miatt. Most itt az idő, hogy újra felfedezd, mi okoz örömet. Legyen szó sportról, meditációról, kreatív hobbi űzéséről vagy akár egy új képesség elsajátításáról, az önmagadra fordított idő segít megerősíteni a lelkiállapotodat

4. Beszélj az érzéseidről

Sokszor hajlamosak vagyunk magunkban tartani az érzéseinket, különösen egy szakítás után, amikor szégyent vagy kudarcot érezhetünk. Azonban fontos, hogy legyen valaki, akivel megoszthatod a fájdalmat. Barátokkal, családtagokkal vagy akár egy terapeutával való beszélgetésben abban, hogy ne érezd magad egyedül. Egy támogató hálózat, amely meghallgat és empátiát tanúsít, nagyban hozzájárul a felépülésedhez.

5. Tervezd meg a jövőt

Egy  kapcsolat vége nem csak a múlt lezárásról szól, hanem egyben új kezdetet is jelenthet. Ahhoz, hogy továbblépj, fontos, hogy a jövőre koncentrálj. Gondolkodj el azon, milyen célokat szeretnél elérni, és kezdj el dolgozni ezek megvalósításán. Akár a karriered, akár személyes fejlődésed terén lehetőségek tárháza nyílhat meg előtted. A jövőbe pozitív reményeket és célokat abban az esetben, hogy új irányt vegyen az

6. Fókuszálj a tanulságokra

Minden tanulságokat hordoz magában, attól függetlenül, hogyan végződik. Egy szakítás után fontos időt szánni arra, hogy átgondold, mit tanultál magadról, a kapcsolataidról és a partnereddel való dinamikáról. Ez az önreflexió segít abban, hogy megértsd, mi működött jól és mi nem, így a jövőbeli kapcsolataidban magabiztosabban és tudatosabban tudsz jelen lenni. Fontos azonban, hogy ne hibáztasd magad, inkább tekintsd ezt egy lehetőségnek a növekedésre és fejlődésre.

7. Építsd fel az önbizalmad

Sok esetben egy szakítás után az önbizalmunk csorbát szenved. Ezért elengedhetetlen, hogy újraépítsd azt a hitet önmagadban, amit a kapcsolat előtt éreztél. Különösen, ha elhagytak, előfordulhat, hogy elkezdesz kételkedni a saját értékedben. Az önbizalom visszaszerzéséhez fontos, hogy emlékeztesd magad az erősségeidre és azokra a tulajdonságaidra, ami miatt különleges vagy. Találj olyan tevékenységeket, amik sikerélményt adnak, kapcsolódj pozitív személletű emberekkel.

8. Tartsd fenn a mindennapi rutint

A szakítás utáni időszak gyakran kaotikus, és az érzelmi fájdalom megnehezítheti a napi feladatok elvégzését. Azonban a mindennapi rutin fenntartása segít a stabilitás megőrzésében. Ha továbbra is végzed a szokásos tevékenységeidet – például dolgozol, sportolsz, találkozol a barátaiddal –, az nemcsak eltereli a figyelmedet, hanem segít abban is, hogy visszanyerd az életed feletti irányítást.

9. Engedj teret az új élményeknek

Amikor úgy érzed, hogy készen állsz, nyisd meg magad új tapasztalatok és emberek előtt. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy azonnal új kapcsolatba lép kell kezdened, de a baráti találkozók, új közösségek és élmények tökéletesen abban, hogy kij a múlt árnyékából. Az új élmények friss perspektívákat adnak,  általuk a fókuszod a jelenben összepontosul,  nem pedig a múlt veszteségeire.

10. Ne siesd el a folyamatot

A gyógyulás időigényes, és mindenki más tempóban halad ezen az úton. Ne érezd úgy, hogy siettetned kellene a folyamatot. Lehetnek jobb és rosszabb napok, de légy türelmes magaddal. A fájdalom és a gyógyulás természetes hullámzása része a felépülésnek. Ahogy az idő telik, egyre több fényt és lehetőséget fogsz látni, és végül eljön a pillanat, amikor újra készen állsz a továbblépésre.

Egy szakításon túljutni nem könnyű feladat, de az érzelmi felépülés és az újrakezdés mindig lehetséges. Az itt felsorolt ​​lépések – a gyász megélése, az önmagadra fordított idő, a jövő tervezése és a türelem – mind abban, hogy megtaláltad a belső erőt és tovább tudd lépni az életed következő fejezetébe. Ahogy haladsz előre, egyre inkább felfedezed, hogy minden fájdalom ellenére képes vagy újra boldogan és teljesen élni.

Ne feledd, hogy minden vég egy új kezdetet is jelent.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az azték futók titka - a csodanövény

  A S pirulina az egyik legnépszerűbb szuperélelmiszer.  Olyannyira szuper, hogy  Urs Heierli, PhD közgazdász szerint napi 1 gramm spirulina  néhány héten belül  kijavíthatja az  alultápláltságot egy kisgyerekben. Ha belegondolunk  világban az éhezést jól megtervezett és adagol spirulina tablettákkal rövid időn belül fel lehetne számolni. De mi az a spirulina?  És milyen egészségügyi előnyök származnak abból a szempontból, ha a spirulinát hozzáadjuk étrendjéhez? Bár ez a kék-zöld alga nyálkás tavi söpredéknek tűnhet, valójában ez az egyik legtáplálóbb étel a bolygón.   Először is, a spirulina 60% fehérje. Ez több mint kétszerese a vörös húsban található fehérjének, ezért vegánok számára kifejezetten előnyös lehet a fogyasztása.  Sportolók és betegségből lábadozók számára is sikeresen alkalmazható.  18 aminosavat tartalmaz, beleértve az összes esszenciális aminosavat és a 12 nem esszenciális aminosavat 10-ből.   A spirulina a fitonutriensek, a réz, a vas, a mangán, a kálium és a B-vitam

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

 Szépek, okosak, iskolázottak, tanulatlanok, anyák, feleségek élettársak, szeretők, dolgozók, vállalkozók és nők. Mégis sokan senyvednek közülük bántalmazó párkapcsolatokban, sokszor úgy, hogy észre sem veszik ezt, vagy ha igen akkor már valami olyannak kell velük megtörténnie, ami végletesen felkapcsolja a lámpát. Amikor hosszú ideig sötétségben élnek, hozzászoknak, komfortzónájukká  válik, megtanulnak ebben élni, mozogni, megalkudni és tűrni. Ha ilyenkor kapcsolja fel egy drasztikus esemény, vagy az éppen az utolsó cseppel betelő pohár túlcsordulása, egy film, könyv, rokon vagy jóbarát a lámpát, akkor sokkolódnak attól a látványtól, amit a hirtelen elárasztó fény mutat meg számukra .                                                                    Kép forrása: Kirill Averianov  Pixabay Pedig a sok hét, hónap, év szavakkal verése, megalázó helyzetei, fizikai bántalmazása és kiszolgátatottsága eddig is ott volt, a leplező tudati-érzelmi sötétség által elrejtve...megszokva...amit az i

Ez indítja be a testedben az öngyógyulást!

Amikor betegség van a testedben az minden esteben azt jelenti, hogy bizonyos sejtjeid  meg betegtedtek. Ha bőrödnek van valamilyen krónikus (pl rosacea), vagy a k ut betegége (pl, napégés), akkor ez minden esetben azt jelenti, hogy a a bőröd sejtjei  káro sodtak, azaz sejtszinten kell beteg bőrsejtjeidnek lenni ahhoz, hogy bőröd szervi szinten  legyen  beteg. Ha a szíved beteg, akkor a szívsejtjeidnek kell meggyógyulnia ahhoz, hogy újra egészséges legyen a szíved.  Dr. Gary L. Samuelson orvos és atomfizikus, az öngyógyítás szakértője szerint,  minden -nem  csak néhány- betegség a beteg sejtekre vezethető vissza.  Tehát n emcsak bizonyos százalékuk, hanem az összes betegség. Egészséges szerveket, kizárólag egészséges sejtek képesek egészséges e n működtetni. Az immundrendszerünk feladata, hogy felkutassa a beteg sejteket és beindítsa az öngyógyulási folyamat o kat. A  sérült sejteket ha lehet  kijavítja ,  ha nem  tudja az immunrendszer kijavítani, akkor inkább elpusztítja és helyette a