TANTRA - Öntsünk tiszta vizet a pohárba

A Tantra szanszkrit szó, melynek jelentése: szertartás, szabály, láncfonal...
Vallási szempontból  Siva és Sakti párbeszédének formájában van jelen. Olyan spirituális szellemi gyakorlatok, melyek Saktit imádják az Istenanya alakjában mantrák, yantrák, szertartások révén.

A tantrák isteni úton kinyilatkoztatott szentírások,  melyek feltárják az önmegvalósításhoz vezető fizikai és meditációs gyakorlatokat, a guru iránti odaadást.
Fő alkotóelemei a  teremtés és a pusztítás, az istenek és istennők imádása, a hat erő elsajátítása, az Istenivel a meditációban való egyesülés mikéntjei.A Tantra eredeti, valódi célja az önmegvalósítás a két minőség Síva és Sakti egyesítése által, a Kundalini felébresztésével.
Kinyilatkoztatás, mely egyértelműen ellentétes az Upanisádok lemondásával. Gyakorlatilag az élvezetekre és a megszabadulásra egyszerre irányul.


A Tantra - jóga módszerei  az ember minden összetevőjének egyesítését célozzák, főként a fizikai és mentális síkok egyesítését és az emberi észlelés abszolút kiterjesztését a természet világától egészen a természetfelettiig. 
A fentieket figyelembe véve érdemes ránéznünk arra, hogy sok helyen mit is hívnak Tantrának, mit gondolnak és tanítanak róla - rosszul. 

Különös gonddal figyeljünk oda arra, hogy mennyi mindent árulnak Tantra címszó alatt, aminek valójában semmi köze nincsen a valósághoz. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Az azték futók titka - a csodanövény

Kíváncsi vagy magadra?