Védikus asztrológia - Bolygók és karmák

Graháknak hívjuk a bolygóállásokat. Brahman arculatai ezek, a Fény ösvényének 9 bolygója, Tulajdonságaik alapján kétfelé oszthatjuk őket, a minket támogató, segítő energiákkal rendelkező bolygókra, melyek feltöltenek bennünket amikor birtokukba kerülünk, Amikor ezek hatása alatt állunk jól mennek a dolgaink, könnyen vesszük az akadályokat, gördülékenyen és elégedetten élünk, emberi kapcsolataink harmonikusak.
Az elménkre, egónkra negatív hatással bíró bolygóállások,  elszívják energiáinkat, finom fiziakai síkon úgy hatnak ránk,  mint a vírusok, baktériumok, a durva-anyagi test parazitái. Ezek amikor hatalmat gyakorolnak rajtunk, kimerítik energiatartalékainkat, gyakorlatilag megesznek bennünket. Ilyenkor nehezen élünk, betegségekkel és életviteli problémákkal küzdünk, függőségekben vagyunk és emberi kapcsolataink diszharmonikusak, szenvedünk.

A Dzsotis kilenc bolygója, a kilenc graha, nem más, mint a valóság kilenc arca, a tudat világát átható 9 archetípus, olyan energiákkal, melyek más élőlényeket befolyásolni képesek. Akaratunktól függetlenül meghatározzák elménket.
A bolygóállások mindennapi hatással vannak személyes életünkre. a bolygók egó-képei áthatják tudatunkat, irányítják hétköznapjainkat, megmutatkoznak viselkedésünk megnyilvánulásaiban: reakcióinkban, tetteinkben, kommunikációinkban és meghatározzák egészségi állapotainkat, emberi kapcsolatainkat, vonzódásainkat, ellenszenveinket. Minden tettünknek van saját, neki megfelelő hatása, ami ránk nézve mindig egyfajta visszahatás, így hozzuk létre karmáinkat, melyek lehetnek jó és rossz karmák egyaránt.
Jelenlegi életünk múltbéli tetteink kivetülése, a grahák kényszerítő erővel bírnak, ami által a jelenben learatjuk azokat  a terméseket, melyeket a múltban ültettünk.

Minden élő, a  végső transzcendens cél felé fejlődik, még ha nincs is erre minden esetben tiszta rálátásunk. Jelen földi életünk a jelen pillanatbéli tudatállapotunk tükre,mert mindaz amiben most vagyunk, ami körülvesz bennünket, az múltunk cselekedeteinek, szavainak, gondolatainak teremtménye. Ehhez kétféle módon vagyunk képesek hozzáállni, ezek egyike amit úgy hívunk VIDJÁ, ez nem más mint a teremtéshez értő módon való, tudatos hozzáállás. Az AVIDJÁ,  a tudatlan, tudattalan hozzáállás azonban súlyos tragédiákig sodorhat bármelyikünket.
A Bhagavad-gíta szerint a fentiek alapján vagy világosságban vagy sötétségben van módunk ebből a világból eltávozni, a világosságban kilépő nem jön vissza, a sötétségben távozónak vissza kell jönnie.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Az azték futók titka - a csodanövény

Ez indítja be a testedben az öngyógyulást!