2014. szeptember 20., szombat

Pénz és spiritualitás

Nagyon népes tábora van azoknak az embereknek, akik valami furcsa alapszabályként tartják magukban számon, hogy a spirituális tanítások, gyógyítások ingyen vannak. Mintha ezek valamiféle alanyi jogon járnának. És bizony van ilyen. Nagyon sok spirituális tanításhoz hozzáférhetünk akár az internet segítségével, ez valóban ingyen van, ami a tanítót illeti, (persze a netért mindenki fizet), és a legtöbb spirituális iskola rendszeresen biztosít ingyenes lehetőségeket azok számára akiknek nincs pénze, vagy csupán előítéleteik miatt nem akarnak fizetni. Gyógyítóink is adakoznak ilyen formán, vannak akiket ingyen gyógyítanak, ingyen adnak tanácsot.Ám ha leásunk a gyökeréig a fenti elvárásnak, ott bizony különféle rögeszméket, előítéleteket találhatunk. Ennek okát generációs mintákban kereshetjük, továbbá azon érdeklődők hitetlenségében, akik számára még nem adatott elég tapasztalat a nem-anyagi szférákból ahhoz, hogy belássák: a pénz a mágia eszköze, aminek vagy hatalma van felettünk, vagy nekünk van hatalmunk felette.

Fontos még megemlíteni azt  a tényt, hogy a háborgók tömegének eszébe sem jut például, hogy ingyen várná el az éttermekben az ételt, az áramot a szolgáltatótól és más anyagi dolgokat. Vajon miért? Talán mert csupán az anyagi, kézzel megfogható dolgokban hisznek, úgy érzik, ha pénzüket adják, annak azonnal, fizikai szinten kell érezniük az ellenértékét. 

Ha úgy érzed, igazságtalan nyerészkedés a spirituális tanácsadásért, meditációs órákért,  asztrológiai elemzésekért, jógaoktatásért, szellemi gyógyításokért pénzt kérni, mindenképpen vizsgáld meg a pénzzel való viszonyodat.
Gondolj vissza arra, milyen dolgokat hallottál gyerekkorodban a pénzről, mi az első szó, ami eszedbe jut róla? Vajon miért? Ez a saját tapasztalatodon alapul? Vagy valaki más mondta?

(Wanda, aki tanácsot kért ez ügyben, amikor válaszolt a kérdésre, elmondta a pénzről, hogy gyerekkorában sokat hallotta a szomszéd kereskedő feleségétől hogy: "az az átkozott pénz!"  Meditáció alatt tudatosult benne, hogy az átok és pénz fogalma szimbiotikusan élt a tudattalanjában, és ez határozta meg a pénzhez való viszonyát, ezáltal egész életét, úgy, hogy még csak nem is tudott róla).

Sokaknak a következők jutottak eszébe a pénzről:
-a pénz a szükséges rossz
-a pénz piszkos
-a gazdagok becstelenek
stb.

Vajon hová vezetnek ezek a gondolatok? Egyenesen a pénztelenséghez. Tudattalanunk több milliószor erősebb hatással van egy átlag ember életére mint a tudatos lénye. Ilyen alapokkal hosszútávon biztosíthatják maguknak a pénztelen jövőt és a szegényes életet. 

Ha szeretnél többet tudni a pénzzel kapcsolatban és tudatossá tenni magad, következő programunkra várunk szeretettel: Workhsop Budapesten 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése