A spirituális keresés veszélyei

Divat ma spirinek lenni, akármerre járunk ezoklubbokba, spirituális csoportokba botlunk úton-útfélen. 
Ezer és ezer cikk látott napvilágot arról, milyennek kellene lennie egy igazán spirituális embernek-ezeket olvasván sokan el is kezdenek úgy viselkedni, ahogyan hiszik, hogy kell. Aztán a spiritualitás buktatóiról is olvashatunk eleget. Itt pedig most az jön, honnan tudod, hogy ha valaki NEM spirituális? 


- Megpróbál az lenni. Külső kütyük, valamelyik spiritrend ruházata rajta, messziről azt  a látványt kelti hogy az. A fehér ruha lassan már elengedhetetlen velejárója a "hitelességnek".

-Titokzatosan kommunikál. Sejteti, hogy tudja amit te nem és nem mondja azt el. Ha kicsit jobban odafigyelsz, észereveszed, ez  a zárkózott hatalmi játszmája, ezoköntösben, valószínűleg igen sok pénzért.

-Sokat beszél-pedig nem kérdezte senki. Tanítani akar, javaslatokat tesz, tanácsol dolgokat, és még azt sem veszi észre, hogy esetleg jobban tudja akinek mondja, mert annyira el van telve magától. Csak neki lehet igaza. Ha valaki máshogy látja, azt betámadja vagy megpróbálja lealacsonyítani.

-Valódi tanításokat önigazolásként használ saját magával kapcsolatban: saját sikertelenségét és kudarcait spirimagyarázatokkal látja el, ahelyett, hogy a megoldásra koncentrálna. Ősi, tradicionális tudásanyagból kiollózott darabokat ad el sajátjaként.

-Boldogtalan. pedig sokat mondogatja, ő elégedett a sorsával és boldog. Nem, ez nem azt jelenti, hogy a hiteles lelki életet élő ember mindig boldog, csupán azt, hogy ezt nem kell megjátszani.

-Álszent és ezt várja el másoktól is. Például ha valamit jól csinálsz és ezt hangoztatod, akkor ilyeneket mond: "na,na"....."hát.....ez az egód...te választottad..." stb.

-Mindent tud. Ilyen ember márpedig nincsen. Az őszinte ember gátlás nélkül elmondja, ha valami nem az ő asztala és nem játssza el, hogy mindenhez  IS ért.

-Megítél másokat és önmagát is, és gyakran még csak tudatában sincsen. Ilyen mondatai vannak. -én nem azért mondom....nem ítéllek meg...stb. Biztos lehetsz benne, hogy igen, ám valószínűleg még ezzel sincs tisztában.

-Vagy eljátssza, hogy teljesen egészséges, vagy közli a diagnózisáról, hogy "csináltam magamnak egy....." 
Ez ma nagyon divat, a nem létező tudatosságot mutogatni. Ha értené mi és miért történik a testében, nem ezt mondaná, hanem a megoldáson dolgozna.

-Egyszer csak azt veszed észre, hogy minden vagy az ő személyes elismertségéről, vagy kizárólag a pénzről szól. És ez sem azt jelenti, hogy kizárólag az a jó, ami ingyen van, -mert ez a másik véglet- csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy magához láncol és lehúz, miközben Te nem előre haladsz, nem fejlődsz, nem gyógyulsz.

-Reményt árul. Ez az, amivel a legnagyobb karmát húzza egyébként magára. Reményt elvenni súlyos felelőtlenség, legalább akkora, mint hiábavalóan jó pénzért megígérni. A Kali-Juga hamis mesterekkel teli korát éljük. Amikor az ember bajban van, kétségbeesett, hajlamos elveszíteni a józan paraszti eszét, és más kezébe letenni az életét. A rövid megkönnyebbülés amit ez hoz, hosszútávon súlyos anyagi és mentális károkat tud képezni. Ilyenkor persze a legkönnyebb előhúzni és a károsult arcába nyomni az ilyenkor szokásos spiri maszlagot: "most erre volt szükséged, mert ez a helyzet tanított téged...."

-Magához láncol. Úgy, hogy azt hiszed, szabad akaratodból követed őt. Ezek mögött általában erős emberismeret van önző célhoz láncolva. A következő pszichológiai jellemzőket használja fel ehhez: -függésben tart, mert tudja, hogyan kell elérni azt, hogy elhidd: tartozol valahová, ahol fontos vagy, ahol a többiek is olyanok mint te, ahol megoldás van a problémáidra. Tudja, hogy sok  ember igen nehezen ismeri be, hogy palira vették, tévedett, lehúzták, inkább el akarja hitetni magával, hogy ez a jó út.

Előzd ezt meg, merj gondolkodni, kérdéseket feltenni, utánajárni dolgoknak.
Bízz a megérzéseidben!  Hányszor történik meg veled, hogy érzed legbelül, hogy valami gyanús, valami nem tiszta számodra, valami megfogalmazhatatlan kétséged van...Ne dőlj be annak, hogy ez hiba, ne hidd el, hogy ez azért van, mert "még nem vagy azon a szinten" vagy "nem elég erős a hited".
Tájékozódj, olvass utána, szelektált az információkat! Hidd el, megéri.

További cikkek a témában: A mester kultusz és ami mögötte rejlik

VÉDIKUS ÖNISMERETI TRÉNER KÉPZÉS

Jógapszichoterápia és életmód

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Az azték futók titka - a csodanövény

Ez indítja be a testedben az öngyógyulást!