Ugrás a fő tartalomra

Hogyan láthatod meg a pénzügyi helyzeted és a spirituális tudatosságod közti kapcsolatot?

 A pénz megteremtésének folyamata nem csupán külső tényezők és stratégiák kérdése, hanem mély belső mechanizmusok és spirituális erők is szerepet játszanak benne. Az egyik legfontosabb tényező a gondolkodásmód, amely meghatározza, hogyan viszonyulunk a pénzhez és annak megteremtéséhez. Az emberek hiedelmei, amelyeket sok esetben gyerekkorukból, családi környezetükből és kulturális hátterükből hoznak, mélyen befolyásolják anyagi jólétüket. A transzgenerációs örökség pedig még ennél is messzebbre nyúlik vissza, őseink pénzügyi mintái, érzelmi blokkjai és sikerei is hatással lehetnek jelenlegi életünkre.

A gondolkodás és a pénz közötti kapcsolat gyakran a tudatalatti programozásban rejlik. Ha valaki gyerekként azt hallja, hogy a pénz "rossz", vagy hogy "nehéz megélni", ezek a gondolatok mélyen gyökerezhetnek a tudatában, és akadályozhatják a pénz áramlását az életébe. Az ilyen hiedelmek sokszor öntudatlanul irányítják a döntéseinket, amelyeket pénzzel kapcsolatban hozunk, és korlátozzák az anyagi bőség megélését. Ezért fontos, hogy felismerjük és átírjuk azokat a mintákat, amelyek akadályoznak bennünket, mert ezek blokkolhatják a pénz áramlását.

A transzgenerációs örökség mélyebb, kollektív rétegekbe is hatol. Őseink tapasztalatai, traumái és sikerei szintén továbbadhatók generációkon keresztül. Ha valakinek a családjában elődeik hosszú időn át küzdöttek anyagi nehézségekkel, ez a tapasztalat akár generációkon keresztül is továbbgyűrűzhet, és tudattalan akadályként jelenhet meg. Fontos, hogy felismerjük ezeket a mintákat, és tudatosan dolgozzunk a meggyógyításukon. Az ilyen örökség nem végzetes sors, hanem egy lehetőség a tudatosság és az önismeret mélyítésére, hogy átalakítsuk a pénzhez való hozzáállásunkat.

Az érzelmek szintén erőteljes hatással vannak a pénzhez való viszonyulásunkra. Az érzelmi blokkok, amelyek félelmet vagy szorongást okoznak a pénzzel kapcsolatban, megakadályozhatják a bőség megteremtését. Sokszor a kudarcoktól való félelem, a hiányérzet vagy a bűntudat akadályozza meg, hogy nyitottak legyünk az anyagi sikerre. A spirituális nézőpontból nézve, amikor valaki tisztítja ezeket az érzelmi blokkokat, és megnyílik a pénz befogadására, akkor a pénz áramlása is könnyebbé válik. Az érzelmek megfelelő kezelése, a belső béke és harmónia megteremtése közvetlen kapcsolatban állhat a külső anyagi bőség megjelenésével.

A gondolkodásmód, a transzgenerációs örökség és az érzelmek közötti összefüggés tehát kulcsfontosságú szerepet játszik a pénz megteremtésében. A tudatosság növelése ezen a területen nemcsak spirituális fejlődést, hanem anyagi bőséget is eredményezhet. Az, hogy valaki hogyan gondolkodik a pénzről, milyen örökségeket hordoz magában, és hogyan kezeli az érzelmi blokkjait, mind része annak a belső munkának, amely szükséges ahhoz, hogy pénzügyi bőség áramoljon az életébe.

10 negatív hitrendszer, amely hozzájárulhat a szegénység fenntartásához:

  1. "A pénz rossz dolog." - Az a meggyőződés, hogy a gazdagság erkölcstelen, vagy hogy a pénz önmagában gonosz, gátolhatja a gazdagodást, mert az illető tudat alatt kerüli a pénz megszerzését.

  2. "Én sosem leszek gazdag." - Ez a hitrendszer önbeteljesítő jóslattá válhat, mivel ha valaki azt hiszi, hogy sosem lesz képes anyagi biztonságot elérni, nem fogja keresni azokat a beállításokat, amelyek változást hozhatnak.

  3. "A pénz nem boldogít." - Bár igaz, hogy a pénz önmagában nem garantált boldogságot, ez a hit korlátozható, mert elutasíthatja a pénzügyi jólét eléréséhez törekvéseket, mivel az azt gondolja, hogy értelme gazdagodni.

  4. "Kemény munkával sem lehet meggazdagodni." - Az a hiedelem, hogy bármit is teszel, a kemény munka sosem hoz anyagi jólétet, lecsökkentheti a motivációt a kitartó munka és a pénzügyi fejlődés iránt.

  5. "A gazdagok önzők és kapzsik." - Ha valaki azt hiszi, hogy a gazdagok rossz emberek, tudat alatt elutasíthatja a gazdagodás lehetőségét, mivel nem akar olyan emberré válni, akit ezekkel a negatív tulajdonságokkal azonosíthatunk.

  6. "Nincs elég pénz a világban mindenkinek." - Az a hit hogy a gazdagság korlátozott forrásból, saját anyagi lehet, hogy valaki a javítson, mert úgy érzi, hogy másoktól venné el, ha pénzt keresne.

  7. "Nem érdemlem meg a gazdagságot." - Az önértékelés hiánya vagy az a meggyőződés, hogy valaki nem érdemli meg a jobb életet és anyagi minőséget, korlátozza a pénzügyi lehetőségeket és az előrelépést.

  8. "A pénz csak problémát okoz." - Az a gondolat, hogy a pénz több stresszt, konfliktust vagy felelősséget hoz, távol tarthat valaki attól, hogy törekedjen a nagyobb anyagi stabilitásra vagy sikerre

  9. "Nem vagyok elég okos/tehetséges a gazdagsághoz." - Az alacsony önbizalom vagy az önmagába vetett hit hiánya miatt valaki úgy érezheti, hogy nem képes meggazdagodni, mert nincs meg a szükséges tudás vagy készség.

  10. "A gazdagság csak szerencse kérdése." - Az a meggyőződés, hogy a gazdaggá válás csak a szerencsén múlik, csökkenti a saját fejlesztések és a tudatos pénzügyi tervezés iránti vágyat, mert az ember úgy érzi, nem tudja irányítani a saját sorsát.

Amint megtisztítjuk ezeket a belső akadályokat, a pénz többé nem csak egy elérhetetlen céllá válik, hanem egy olyan energia, amely szabadon áramolhat életünk minden területén. A tudatos gondolkodás és a spirituális növekedés kéz a kézben jár, és segítenek abban, hogy a pénz ne csupán cél legyen, hanem az élet természetes részévé váljon.

Először is a legfontosabb, hogy tisztában legyél a jelenlegi energetikai működéseddel. Milyen szerepet képviselsz jelenleg a pénzzel kapcsoltban?  Lehetsz tudatos teremtő, mártír, áldozat... még 5 ilyen működési mechanizmus létezik, mindannyian tapasztaltunk már belőle néhányat saját működésünkben, de az is lehet, hogy másokéban.  Ha szeretnél az aktuális szereptípusodról többet tudni, ebből a tesztből itt megtudhatod:

Mi a te spirituális pénztípusod? 

Ha már kitöltötted a tesztet és megkaptad az eredményt, akkor íme néhány mondat, ami alkalmas lehet felülírni a negatív hitrendszereidet, és egy kimozdítani a jelenlegi állapotodból. 

  1. "Megérdemlem a sikert és a bőséget az életemben."
  2. "Nyitott vagyok az új lehetőségekről, amelyek fejlődést hoznak számomra."
  3. "Tudom milyen érzés anyagi jólétben élni."
  4. "Képes vagyok megoldani minden kihívást, amely elém kerül."
  5. "Bízom a képességeimben, és tudom, hogy elérhetem, amit szeretnék."
  6. "Pénzügyi jólét természetes része az életemnek."
  7. "Minden nap egyre magabiztosabb és sikeresebb vagyok."


                    Cikk: Neurotikus pozitivizmus


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az azték futók titka - a csodanövény

  A S pirulina az egyik legnépszerűbb szuperélelmiszer.  Olyannyira szuper, hogy  Urs Heierli, PhD közgazdász szerint napi 1 gramm spirulina  néhány héten belül  kijavíthatja az  alultápláltságot egy kisgyerekben. Ha belegondolunk  világban az éhezést jól megtervezett és adagol spirulina tablettákkal rövid időn belül fel lehetne számolni. De mi az a spirulina?  És milyen egészségügyi előnyök származnak abból a szempontból, ha a spirulinát hozzáadjuk étrendjéhez? Bár ez a kék-zöld alga nyálkás tavi söpredéknek tűnhet, valójában ez az egyik legtáplálóbb étel a bolygón.   Először is, a spirulina 60% fehérje. Ez több mint kétszerese a vörös húsban található fehérjének, ezért vegánok számára kifejezetten előnyös lehet a fogyasztása.  Sportolók és betegségből lábadozók számára is sikeresen alkalmazható.  18 aminosavat tartalmaz, beleértve az összes esszenciális aminosavat és a 12 nem esszenciális aminosavat 10-ből.   A spirulina a fitonutriensek, a réz, a vas, a mangán, a kálium és a B-vitam

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

 Szépek, okosak, iskolázottak, tanulatlanok, anyák, feleségek élettársak, szeretők, dolgozók, vállalkozók és nők. Mégis sokan senyvednek közülük bántalmazó párkapcsolatokban, sokszor úgy, hogy észre sem veszik ezt, vagy ha igen akkor már valami olyannak kell velük megtörténnie, ami végletesen felkapcsolja a lámpát. Amikor hosszú ideig sötétségben élnek, hozzászoknak, komfortzónájukká  válik, megtanulnak ebben élni, mozogni, megalkudni és tűrni. Ha ilyenkor kapcsolja fel egy drasztikus esemény, vagy az éppen az utolsó cseppel betelő pohár túlcsordulása, egy film, könyv, rokon vagy jóbarát a lámpát, akkor sokkolódnak attól a látványtól, amit a hirtelen elárasztó fény mutat meg számukra .                                                                    Kép forrása: Kirill Averianov  Pixabay Pedig a sok hét, hónap, év szavakkal verése, megalázó helyzetei, fizikai bántalmazása és kiszolgátatottsága eddig is ott volt, a leplező tudati-érzelmi sötétség által elrejtve...megszokva...amit az i

Ez indítja be a testedben az öngyógyulást!

Amikor betegség van a testedben az minden esteben azt jelenti, hogy bizonyos sejtjeid  meg betegtedtek. Ha bőrödnek van valamilyen krónikus (pl rosacea), vagy a k ut betegége (pl, napégés), akkor ez minden esetben azt jelenti, hogy a a bőröd sejtjei  káro sodtak, azaz sejtszinten kell beteg bőrsejtjeidnek lenni ahhoz, hogy bőröd szervi szinten  legyen  beteg. Ha a szíved beteg, akkor a szívsejtjeidnek kell meggyógyulnia ahhoz, hogy újra egészséges legyen a szíved.  Dr. Gary L. Samuelson orvos és atomfizikus, az öngyógyítás szakértője szerint,  minden -nem  csak néhány- betegség a beteg sejtekre vezethető vissza.  Tehát n emcsak bizonyos százalékuk, hanem az összes betegség. Egészséges szerveket, kizárólag egészséges sejtek képesek egészséges e n működtetni. Az immundrendszerünk feladata, hogy felkutassa a beteg sejteket és beindítsa az öngyógyulási folyamat o kat. A  sérült sejteket ha lehet  kijavítja ,  ha nem  tudja az immunrendszer kijavítani, akkor inkább elpusztítja és helyette a