Ugrás a fő tartalomra

A PIROS SZÍN SPIRITUÁLIS VONATKOZÁSAI

 A piros szín spirituális és lelki hatásai

A piros szín az egyik legintenzívebb és legdinamikusabb szín, amely mély hatást gyakorol az emberi lélekre és szellemre. Az alábbiakban részletesen bemutatom a piros szín spirituális és lelki hatásait, különös tekintettel a vasztura és a csakrákra.

Spirituális és lelki Hatások

  1. Energia és szenvedély:  a piros  az energia, a szenvedély és az életerő szimbóluma. Viselése és környezetünkben való jelenléte cselekvésre ösztönöz és az élettel való dinamikus kapcsolatra. Ez a szín gyakran társul a bátorsággal és az önbizalommal, segítve az embereket abban, hogy bátran szembenézzenek a kihívásokkal.

  2. Életerő és vitalitás: A piros szín a vitalitást és az életerőt is jelképezi. Ez különösen fontos a gyökércsakra (Muladhara) szempontjából, amely a földdel való kapcsolatot és a fizikai biztonságot képviseli. A gyökércsakra színe  a piros , amely segít stabilizálni és erősíteni az alapvető életenergiákat.

Vasztu és a piros szín

A vasztu, az ősi indiai építészeti tudomány, nagy hangsúlyt fektet a színek használatára az otthonok és épületek tervezésében. A piros szín különleges jelentőséggel bír a vasztuban:

  1. Délkeleti irány: a vasztu szerint a piros szín különösen kedvező a délkeleti irányban, amely a tűz elemhez kapcsolódik. Ez az irány a szenvedélyt, az energiát és a kreativitást képviseli. A piros szín használata ezen a területen fokozza az életerőt és a dinamizmust, segíti a kreativiást és a kifejezést.

  2. Tűz elem: a piros a tűz elemhez kapcsolódik, amely az átalakulás és a megújulás szimbóluma. A tűz elem erősíti a lelki és fizikai energiákat, és segít a negatív energiák elégetésében. A túl sok piros túl sok tüzet mutat, ezért feszültségek, gyulladásos megbetegédesek és az elfojtott agresszió mutatója is.

Csakrák és a piros szín

A csakrák az emberi test energiaközpontjai, és mindegyik csakra egy adott színnel társul. A piros szín különösen fontos a gyökércsakra szempontjából:

  1. Gyökércsakra (Muladhara):  agyökércsakra a gerinc alján helyezkedik el, és a földdel való kapcsolatot, a biztonságot és a stabilitást képviseli. A piros szín kiegyensúlyozza  ezt a csakrát, segítve  abban, hogy földelt és stabil maradjon.

  2. Fizikai és lelki stabilitás: A piros szín segít a fizikai és lelki stabilitás megteremtésében. Ez különösen fontos azok számára, akik stresszes vagy bizonytalan időszakokat élnek át, mivel a piros szín erősíti az alapvető életenergiákat és segít a biztonságérzet növelésében

Rendkívül erőteljes hatással van az emberi lélekre és szellemre. Legyen szó a vasztu szerinti alkalmazásáról vagy a csakrák harmonizálásáról, a piros szín mindig az energia, a szenvedély és a stabilitás szimbóluma marad. Használata segíthet abban, hogy erősebbnek, energikusabbnak érezzük magunkat. 

A piros szín számos kultúrában és hagyományban különleges jelentőséggel bír, és különféle szokások és hiedelmek kapcsolódnak hozzá. Legyen szó szerencséről, védelemről vagy szerelemről, a piros szín mindig erőteljes és mély jelentéssel bír.

  1. Kínai Újév: Kínában a piros szín a szerencse és a boldogság szimbóluma. Az újévi ünnepségek során piros díszeket, ruhákat és borítékokat (hongbao) használnak, hogy szerencsét és jólétet hozzanak az új évre.

  2. Indiai esküvők: Indiában a menyasszonyok gyakran piros száriban házasodnak, mivel a piros szín a szerelem, a termékenység és a jólét szimbóluma. A piros bindi, amelyet a homlok közepén viselnek, szintén a házasság és a nőiesség jele.

  3. Védelmi amulettek: sok kultúrában a piros színű amuletteket és szalagokat használnak a gonosz szellemek és a rossz szerencse elűzésére. Például a mediterrán térségben a piros fonalat gyakran kötik a csuklóra vagy az ajtófélfára védelmi célból.

  4. Japán shinto szertartások: Japánban a piros szín a tisztaságot és a védelmet jelképezi. A shinto szentélyek kapui (torii) gyakran pirosra vannak festve, hogy elűzzék a gonosz szellemeket és tisztán tartsák a szent helyeket.

  5. Nyugati kultúrák: A nyugati kultúrákban a piros szín gyakran a szenvedély, a szerelem és a romantika szimbóluma. Valentin-napon például a piros rózsák és szívek a szeretet és a vonzalom kifejezésére szolgálnak. 




O

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az azték futók titka - a csodanövény

  A S pirulina az egyik legnépszerűbb szuperélelmiszer.  Olyannyira szuper, hogy  Urs Heierli, PhD közgazdász szerint napi 1 gramm spirulina  néhány héten belül  kijavíthatja az  alultápláltságot egy kisgyerekben. Ha belegondolunk  világban az éhezést jól megtervezett és adagol spirulina tablettákkal rövid időn belül fel lehetne számolni. De mi az a spirulina?  És milyen egészségügyi előnyök származnak abból a szempontból, ha a spirulinát hozzáadjuk étrendjéhez? Bár ez a kék-zöld alga nyálkás tavi söpredéknek tűnhet, valójában ez az egyik legtáplálóbb étel a bolygón.   Először is, a spirulina 60% fehérje. Ez több mint kétszerese a vörös húsban található fehérjének, ezért vegánok számára kifejezetten előnyös lehet a fogyasztása.  Sportolók és betegségből lábadozók számára is sikeresen alkalmazható.  18 aminosavat tartalmaz, beleértve az összes esszenciális aminosavat és a 12 nem esszenciális aminosavat 10-ből.   A spirulina a fitonutriensek, a réz, a vas, a mangán, a kálium és a B-vitam

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

 Szépek, okosak, iskolázottak, tanulatlanok, anyák, feleségek élettársak, szeretők, dolgozók, vállalkozók és nők. Mégis sokan senyvednek közülük bántalmazó párkapcsolatokban, sokszor úgy, hogy észre sem veszik ezt, vagy ha igen akkor már valami olyannak kell velük megtörténnie, ami végletesen felkapcsolja a lámpát. Amikor hosszú ideig sötétségben élnek, hozzászoknak, komfortzónájukká  válik, megtanulnak ebben élni, mozogni, megalkudni és tűrni. Ha ilyenkor kapcsolja fel egy drasztikus esemény, vagy az éppen az utolsó cseppel betelő pohár túlcsordulása, egy film, könyv, rokon vagy jóbarát a lámpát, akkor sokkolódnak attól a látványtól, amit a hirtelen elárasztó fény mutat meg számukra .                                                                    Kép forrása: Kirill Averianov  Pixabay Pedig a sok hét, hónap, év szavakkal verése, megalázó helyzetei, fizikai bántalmazása és kiszolgátatottsága eddig is ott volt, a leplező tudati-érzelmi sötétség által elrejtve...megszokva...amit az i

Ez indítja be a testedben az öngyógyulást!

Amikor betegség van a testedben az minden esteben azt jelenti, hogy bizonyos sejtjeid  meg betegtedtek. Ha bőrödnek van valamilyen krónikus (pl rosacea), vagy a k ut betegége (pl, napégés), akkor ez minden esetben azt jelenti, hogy a a bőröd sejtjei  káro sodtak, azaz sejtszinten kell beteg bőrsejtjeidnek lenni ahhoz, hogy bőröd szervi szinten  legyen  beteg. Ha a szíved beteg, akkor a szívsejtjeidnek kell meggyógyulnia ahhoz, hogy újra egészséges legyen a szíved.  Dr. Gary L. Samuelson orvos és atomfizikus, az öngyógyítás szakértője szerint,  minden -nem  csak néhány- betegség a beteg sejtekre vezethető vissza.  Tehát n emcsak bizonyos százalékuk, hanem az összes betegség. Egészséges szerveket, kizárólag egészséges sejtek képesek egészséges e n működtetni. Az immundrendszerünk feladata, hogy felkutassa a beteg sejteket és beindítsa az öngyógyulási folyamat o kat. A  sérült sejteket ha lehet  kijavítja ,  ha nem  tudja az immunrendszer kijavítani, akkor inkább elpusztítja és helyette a