Az azték futók titka - a csodanövény

 A Spirulina az egyik legnépszerűbb szuperélelmiszer. 

Olyannyira szuper, hogy Urs Heierli, PhD közgazdász szerint napi 1 gramm spirulina néhány héten belül kijavíthatja az alultápláltságot egy kisgyerekben. Ha belegondolunk  világban az éhezést jól megtervezett és adagol spirulina tablettákkal rövid időn belül fel lehetne számolni.


De mi az a spirulina? És milyen egészségügyi előnyök származnak abból a szempontból, ha a spirulinát hozzáadjuk étrendjéhez?

Bár ez a kék-zöld alga nyálkás tavi söpredéknek tűnhet, valójában ez az egyik legtáplálóbb étel a bolygón.

 

Először is, a spirulina 60% fehérje. Ez több mint kétszerese a vörös húsban található fehérjének, ezért vegánok számára kifejezetten előnyös lehet a fogyasztása.  Sportolók és betegségből lábadozók számára is sikeresen alkalmazható. 


18 aminosavat tartalmaz, beleértve az összes esszenciális aminosavat és a 12 nem esszenciális aminosavat 10-ből.

 

A spirulina a fitonutriensek, a réz, a vas, a mangán, a kálium és a B-vitaminok, a jód és a Gamma-linolénsav (GLA) nagy forrása is. 


9 ok, hogy miért építsd be a mindennapi étrendedbe, vagy akár kúraszerűen is alkalmazhatod, évente egyszer, kétszer, vagy ahogyan neked jól esik. :) 


Erős méregtelenítő, amely segít eltávolítani a méreganyagokat, például a nehézfémeket a szervezetből. 

Mik azok a nehézfémek? A nehézfémek 23 elemből álló csoportot jelentenek, amelyek alacsony koncentrációban is veszélyesek lehetnek. Ebbe a csoportba tartozik az ólom, az arzén és a higany, csak néhányat említve. A túl sok nehézfém a szervezetben mérgező lehet és mérgezést okozhat.

 

Egy 2016-os áttekintés szerint a spirulina anti-toxikus tulajdonságai „magas antioxidáns-tartalmuk, főként fikocianin miatt ...”

 

A Spirulina klorofillot is tartalmaz , amely segít megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól.


2.Hatásosnak bizonyult a rákkal szemben

Több mint 70 lektorált tanulmány azt mutatja, hogy a spirulina egy hatékony ezsköz a rákkal szembeni harcban.  Szájüregi rák esetében két különböző vizgyálat szerint napi 1 gramm spirulina 45%-al csökkentette a rák okozta elváltozásokat és  javította a tüneteket.


Más vizsgálatok szerint a spirulina csökkentheti a daganatok növekedését.




3.Gyulladáscsökkentő A legtöbb szuperélelmiszerhez hasonlóan a spirulinában is magas az antioxidánsok száma, különösen a phycocyanin. A phycocyanin nemcsak a kék-zöld algáknak adja kék színét, hanem erős gyulladáscsökkentő is.

Tanulmányok kimutatták, hogy ez az antioxidáns eltávolítja az oxidatív károsodást okozó szabad gyököket.

 

4. Erősíti az immunrednszert Egy 2000-es UC Davis- tanulmány szerint "a spirulina hozzáadása a tenyésztett immunrendszeri sejtekhez jelentősen növeli a citokinek elleni küzdelmet."

 

Egy újabb tanulmány megjelent a „Cellular and Molecular Immunology” itt olvashatsz róla , hogy a spirulina kiegészítés növelte a hemoglobin tartalma a vörösvértestek és javította az immunrendszer működését az időskorúaknál.


5.CSÖKKENTI A "ROSSZ" KOLESZTERINT

Ha természetes módszert keres az LDL-koleszterin (más néven a „rossz” koleszterin) csökkentésére, érdemes megfontolnia a spirulinát.

 

„Journal of the Science of Food and Agriculture” 2014-ben megjelent tanulmányában a kutatók 52 résztvevőnek adtak 1 gramm spirulint minden nap, 12 héten keresztül. Amikor újra tesztelték lipidpaneljüket, az eredmények azt mutatták, hogy a trigliceridek átlagosan 16,3% -kal, az LDL pedig 10,1% -kal csökkentek.

 

Egy 2016-os metaanalízis hasonló eredményeket talált : a spirulina hozzáadása az étrendhez jelentősen csökkentheti az összkoleszterinszintet és csökkentheti az LDL-t, miközben növeli a HDL-t.


6. - Csökkenti a vérnyomást

Sok ember szenved magas vérnyomástól, amelyet gyakran „csendes gyilkosnak” neveznek, mert nem okoz semmilyen tünetet.

 

A magas vérnyomás rombolást okozhat a testében, a szívbetegségtől kezdve a szélütésen át a veseelégtelenségig mindenre. Szerencsére a spirulina segíthet a magas vérnyomás elleni küzdelemben.

 

Egy kis tanulmány kimutatta, hogy minden nap kis mennyiségű spirulina fogyasztása (2 gramm) javítja a túlsúlyos betegek vérnyomását, valamint javítja az endotheliális funkciókat.


7.Növeli az energiát Az azték futók a legendák szerint a spiriulinának köszönhették kivételes teljesítményüket. Bár erre nem állndak rendelkezésünkre konkrét bizonyítékok,  egy tanulmány szerint a spirulina javíthatja az állóképesség teljesítményét. Egy másik tanulmány megállapította, hogy a spirulina-kiegészítés „a testteljesítmény jelentős növekedését indukálta”.




8.Kandida gomba ellenes hatású 

A spirulina másik előnye gombaellenes tulajdonsága. Segíthet megakadályozni a candida felhalmozódását, ami élesztőfertőzésekhez vezet. A cianobaktériumok elősegítik az egészséges baktériumflóra növekedését a belekben, ami megállítja a candida növekedését.


Ha szeretné kipróbálni, egyszeri alkalommal rendelhet kedvezményes áron, mindössze 5790 Ft-ért. A dobozban 120 szem összepréselt formában található spirulna alga tabletta található. 

Ha szeretne mások tapasztaataival is megismerkdni, vagy ingyenes személyes tanácsadást, várjuk szerettell a facebook csoprtunkba ITT.

 

Megjegyzések

  1. Nekem nagyon bevált a sportban, reflux ellen is, már 8 éve eszem pont ezt az algát, a DXN-eset. Napi erőt kapok tőle, imádom. Ezzel indítom minden reggelem, utána kis futás, ilyesmi és bírom egész nap.(Még este is :) )

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem ezt a terméket, rengeteg segítséget kaptam tőle, mondhatom, hogy megváltoztatta az életemet. Rengeteg cég spirulináját próbáltam ki, számomra ez messze a legjobb. Azóta is szedem, semmi pénzért nem cserélném le, és nem mondanék le róla. Köszönöm, hogy megismerhettem, és hálás vagyok a cégnek, mert rengeteg problémákra volt megoldás különböző termékeivel.
    Bátran, és szeretettel ajánlom mindenkinek. ��

    VálaszTörlés
  3. Szuper írás!Magam is tapasztalom a spirulina áldásos hatásait!Eddig azt hittem természetes ha az ember fáradt…Aztán mostmár tudom,hogy igenis helyt lehet állni az élet minden területén energikusan és létezik olyan,hogy kipihenten ébredés😇 köszönöm❤️

    VálaszTörlés
  4. Posztkovidra használom, megfelelő.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Kíváncsi vagy magadra?