Mi baj az mlm-el?





Két fajta mlm rendszer létezik a magyar piacon, -most nem szakmailag, hanem az átlagember látásmódjából megközeltíve vizsgáljuk. 
Ha te utálod az mlm  -rendszereket és kiver a víz, ha valami mlm-gyanús lesz számodra és fejvesztve menekülsz, akkor te az alábbi két típussal  találkoztál: 
1. hosszú évek után a semmiből előkerülő ismerős érdeklődik a hogyléted felől, majd hamar rátér az egyedülálló  üzleti lehetőségre..kínos hárítások, esetleg elfogadsz egy tájékoztatót, de előre tudod hogy udvariasságból raboljátok egymás idejét..még az is lehet, hogy veszel valami alsó középkategóriás terméket, ami a jobb esetben csak kicsit drágább mint amit leveszel a multiban a polcról, de ugyanazt tudja. Amikor rájössz, hogy ez mégsem lesz a te terméked, azzal a gondolattal dobod ki vagy használod el, hogy legalább egy kicsit segítettél rajta, és ennél nagyobb erővel reménykedsz, hátha nem keres többet...ha mégis akkor nem veszed fel a telefonod, nem hívod vissza, és ha még ezek után sem jön rá, hogy mi van, nemes egyszerűsséggel letiltod. Amikor esetleg összefuttok, kedves mosollyal sietsz tovább, mintha semmi nem történt volna...Ismerős? Na, ezek miatt utálják ma Magyarországon az mlm-rendszereket. 

2.ingyenes facebook csoportokban kommentelnek ész nélkül sejtelmesen ajánlva a terméküket ami mindenre jó, mindent is meggyógyított, a ráktól a levágott lábig, a neuróziskotól a stchokholm szindrómáig és ő tud neked nyilván abban segíteni ami a te betegséged éppen, "írtam privát üzenetet" vagy "keress meg", "segítek", akkor is, ha mondjuk az pont egy gyógynövényes csoport és kifejezetten tiltja a szabályzat az ilyen jellegű megnyilvánulásokat. Folyamatosan posztolnak az ingyenes hirdetős csoportokban, körülbelül teljesen egyformán, és valamiféle féreértelmezett nagy számok törvényében bízva, elkeseredetten próbálkoznak a lelkesdésüket megőrizni. Megszakadnak, hogy valaki lépjen már be alájuk, sokan hamis ígéretekkel kecsegtetnek, a semmiből, a minden nélkül hirtelen nagy esélyt, nagy bevételt rezegtetik, amire mindeki vágyik, aki éppen nem tudja kifizetni a villanyszámláját. És nem jönnek rá, hogy azért nem megy, mert olyan helyeken nyomulnak, ahol ugyanilyen emberek vannak mint ők, kvázi egymás közt hirdetnek, csak éppen más rendszert, vagy pont ugyanazt és egymás elől viszik el azokat az embereket akik ezeknek a csoportoknak majd megdagasztják a látszámát.
 
A harmadik típus: nem látod őket, mert nem nyomulnak. Csendben, kitartóan dolgoznak, nem ígérnek rögtön és nagyot sem. Reális időráfordítással, munkával és befeketetéssel elvannak a maguk  világában, félig automatizált rendszereket  használnak és nem az ismerőseid. Elérhetővé teszik magukat számodra és megadják a lehetőséget, hogy megkeresd őket, nem tudják azonnal felvenni a telefont, mert nem érnek rá folyamatosan reagálni. Csapatban, tematikusan dolgoznak, szelektálják, hogy kikkel. Náluk van beugró, van cucc, amit hitelesen alkalmaznak, amit  nem veszel le a polcról a CBA-ban. Önállóságra törekednek és téged is abban fognak segíteni. Pénzt keresnek és megélnek belőle. 
Ha ezt a típust ismered, az azért lehetséges, mert te vagy az egyik közülük. Vagy mert most itt olvastál róla és felkeltette az érdeklődésedet. Ha utóbbi, itt tudsz bővebb infóhoz jutni: lehet, hogy köztünk a helyed? IDE kattints! 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Az azték futók titka - a csodanövény

Kíváncsi vagy magadra?