Kollektív tudati minták és egyéni utak - március 15



A csoportos energetikai struktúrák azért nehezek, mert nem igazán engedik ki csak úgy az egyént önmagukból. Gyakorlatilag amikor  ezek a programok működtetnek minket, elszakadunk a önvalónktól, megszűnünk egyénként létezni és egy képlékeny, formálható, önálló tudattal  rendelkező masszába olvadunk be.

Legkönnyebben talán a politikai és a vallási  rendszerek struktúráján át láthatjuk meg ezt kívülről. Minden csoport rendelkezik csoportidentitással és azok  a csoportok maradnak fent tovább, akiket közös cél köt össze, ugyanezek a csoportok azok, akik más csoportokat termelnek ki , irányítva azokat.

Általánosságban elmondható, hogy az emberek nagy része akkor hajlamosabb észrevenni a környezetében lévő kollektív tartalmakat, amikor az olyan hatást gyakorol rá vagy a környezetére, ami számára kényelmetlen vagy fájdalmas. Ezekből az emberekből alakul egy másik csoport, akik megpróbálnak ellenállni az őket uraló kollektív programnak, így játszmák, harcok alakulnak az irányításért.


Miért kell tudnunk mindezt?
2018-ban olyan bolygóhatások alatt fogunk élni, amelyek egyrészt segítenek rálátni a fent leírtakra, másrészt a felismerésekre igen érzékenyen reagálhatunk. Amikor valaki eljut a szenvedés azon pontjára, ami felismerteti vele a kollektívban elfoglalt helyzetét, ráeszmél arra is, hogy ő maga az, aki felszámolhatja egyéni szinten a szituációját - és ez bizony feladat.
Mélyen, új látásmódokon át újra meg kell ismernie önmagát és felelősséget vállalni.  Az ilyen felelősségvállalások hatására összeroppanhatunk érzelmileg, fellázadhatunk, így még fontosabb, hogy emeljük a tudatosságunkat, végezzük a szádhanánkat, a napi meditációs és pránajáma gyakorlatainkat. És ha néha nagyon nehéz helyzetben vagyunk, akkor se felejtsük el: értünk van.

Valójában minden kis közösség tekinthető csoportnak, akár a családunk, az utcához tartozó emberek amelyben lakunk, a munkahelyi közösségünk, a facebook csoportjaink.

Nemzeti ünnepeink különösen nagy lehetőséget adnak arra, hogy felismerjük helyünket a kollektív programozottságban, rálássunk magunkban mi az amire március 15-én rezonálunk, észrevegyük a milyen érzelmi húrokat pendít meg bennünk a forradalom, a szabadság, a lázadás eszméje.

Kiváló alkalom ez, hogy észrevegyük és felismerjük hitrendszereinket, saját és környezetünk tudati programozottságát és azt, mennyire vagyunk hatással saját magunkra, mennyire hagyjuk azt, hogy beszippantson a kollektív ünnepi mámor fájdalommal és illúziókkal teli múltbéli energiatartománya.

Március 15, ma a  Holdtölte 13. napja, Síva nap. A naplementekor végzett lelkigyakorlatok, meditációk és mantrázások ereje felerősödik. Gyors nap is, azokat a tetteket támogatja, amik gyors indítást igényelnek nagy lendülettel, pl, reklámok, politikai kampányok elindítása.  


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Az azték futók titka - a csodanövény

Ez indítja be a testedben az öngyógyulást!