Sors és karma - kötött és szabad karmák

Egyéni sorsunk saját tetteink következménye

Az ember pillanatnyi állapota mindig a Sors törvényének megnyilatkozása, múltbéli cselekvéseink, gondolataink és szavaink eredménye. 
A múlbéli történés az ok, a jelen helyzet az okozat. A múlt eseményeit már nem áll módunkban megváltoztatni, az okban megnyilvánuló okozat meg nem semmisíthető. Ám ezek nagy részét már elfelejtettük, így az emlékek hiánya miatt érezhetjük a jelenünkben azt, hogy igazságtalan az életünk, nem azt érdemeljük ami történik velünk. (Érdekes, ez mindig csak az aktuális, egónk számára negatív előjellel bíró dolgoknál jut eszunkbe.) Ezért senki más nem határozhatja meg a sorsodat csak te magad. 

A karma törvénye megvilágítja az emberi életben megmutatkozó ok-okozati összefüggéseket, ez egyaránt vonatkozik a múltra, a jelenre és a jövőre. Sőt, továbbmegy a sors törvényénél, mert nem csak a múlt okozataként vagy jelen, hanem egyben a jövő kivetelezőjeként is. Ugyanis azonos időben viseled a múltbéli tetteid következményeit és állítod elő a jövőbeli megnyilvánulásaidat. 

Amikor csak a múltba tekintesz, azt hiheted, hogy csak a múltad áldozata, rabszolgája vagy.  Amikor képessé válsz figyelmedet a jövőre fókuszálni, akkor a jövőben lévő okozatok mesterévé válhatsz. 



Kötött és szabad karmák

Miközben tudomásul vesszük a karma törvényét, tisztában kell lenni azzal is, hogy a jelenben, a mostban rendelkezünk szabad akarattal. Ez  a kettő egyidejűleg van jelen. 
A szabad akaratot úgy képzelhetjük el, mint a világot behálózó utakat. Az utak helye adott, amikről letérni nem lehetséges, ám akaraunk szerint dönthetünk arról, melyikre lépünk és haladunk tovább.  Tempónk lehet többféle, mehetünk visszafelé, de csak az adott utakon. 
Ezek az utak nem csupán a sajátjaink, mások is közlekednek rajtk, akikkel találkozhatunk, haladhatunk együtt is és keresztezhetik is egymást útjaink, az ilyen kapcsolatokat, találkozásokat hívjuk karmikusnak. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Az azték futók titka - a csodanövény

Ez indítja be a testedben az öngyógyulást!