A Tudat 4 fő működése

A Tudat 4  fő funkcióval rendelkezik, az első az egó, az egó az "én vagyok, ez az enyém".  Mivel a legtöbben valójában nem tudjuk kik vagyunk, így nem áll módunkban önmagunkkal őszintének lenni, ezáltal válunk egoistává.
A második tudafunkció az intellektusé, ez az amelyik megismer, dönt és ítél. 
A harmadik az a tudatfunkció, ami a külső világ információval lát el bennünket, kételkedik és a bennünk felmerülő kérdésekért felel. 
A negyedik fő működés nem más mint a tudatalatti, amelyben gyakorlatilag bármi lehet. Itt laknak az emlékek, lenyomatok, benyomások, a fájdalom és a gyönyör mintái egyaránt. 


Az emberek zöme elzárkózik a valódi belső énje, az önvaló megismerésétől, gyakran a vallásos vakhit, illetve a hobbiként kezelt spiritualitás mellett döntenek. Ez látszólag és rövidtávon biztonságos és kényelmes megoldásnak látszik. A vakhit, mivel hiányzik belőle az átgondoltság, a tapasztalat és a megalapozottság, azt jelenti, hogy gyakorlatilag lemondunk valamiről, ami jogosan megilletne minket. Ugyanezt tesszük a spiritualitás hobbiszintjén maradva. A vallás és a felszínesség is egyaránt komoly falat képez valódi önmagunk és a valóság közé. 
A fő célhoz, meg kell ismerünk valódi énünket, e nélkül az út nélkül semmi esélyünk nincs a megvilágodosásra. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Az azték futók titka - a csodanövény

Ez indítja be a testedben az öngyógyulást!