Az ellenállás 3 fajtája

Amikor negatív érzések vannak benned, azt érzed, hogy bántanak téged, nem sikerülnek a dolgaid, elvesznek tőled valamit, leterhelnek mások saját problémáikkal, önkéntelenül is ellenállsz ezeknek az érzéseknek.  Ilyenkor érzel dühöt, csalódottságot, elkeseredést, ingerlékenységet.
Ellenállásod annak köszönhető, hogy nem akarod ezeket érezni, boldogságra, teljességre vágysz, és ennek ellenkezőjét érzed. Nem akarod ezeket az érzéseket, így elméd különböző módon próbál megszabadulni tőlük. 

Az ellenállás 3 fajtája: 


-Tagadás: egyszerűen eljátszod, hogy nem veszel tudomást arról, ami van. Megpróbálsz úgy viselkedni, olyan látszatot kelteni, mintha nem lenne jelen negatívum.  

- Magyarázat: elméleteket gyártasz, hogy nem is olyan rossz ez, valamiért így kell lennie, bizonyára erre van szükséged. Ez valójában igaz is, ám a magyarázatokkal bekapcsolod az elmédet, ezzel akadályt állítasz a tapasztalás folyamatának útjába.

-Hibás keresése: ez lehet az állam, a családtagod, a munkatársad, a körülményeid, a lényeg, hogy egy rajtad kívül álló, helyzet, személy, rendszer az akiben amiben a hibást, azaz az állapotod, érzéseid okozóit látod. 


Az egyetlen módszer

Az egyetlen módszer, hogy a fent leírt állapotok megszűnjenek, ha feladod az ellenállást. A gikszer a dologban ott van, hogy ha akarod feladni, ezzel egy akarati tevékenységbe fogsz, ami természeténél fogva alapvetően megakadályoz abban, ami a célod: a negatív érzetek megszűnése. 



A feladás általad, akarattal nem kivitelezhető. Ezt egyszerűen vedd tudomásul, ez egy tény, ha tetszik neked, ha nem.  A feladásnak egy folyamatban kell megtörténnie, ami akaratodtól független. Ez így nagyon nehéznek és kevéssé érthetőnek hangzik, és van, hogy egyedül nem megy, ezt is meg lehet tanulni. 
A feladás technikájának tudatos kivitelezése a következőképpen történhet: -menj bele a negatív érzésbe. Fáj? Fojtogatja  a torkod a sírás? Akkor fájjon nagyon! Kezdj el sírni! Éld meg az érzést, engedd bele magad, hagyd, hogy elvigyen magával! Keress magadnak egy helyet, ahol üvölthetsz, tombolhatsz, engedd magad az érzésbe a végletekig. Olyan mélységig menj bele, ahol már nem gondolkodsz, nincs magyarázat. 


Honnan tudod, hogy sikerült?


Onnan, hogy amikor a legmélyebb tapasztalás megtörtént, feloldódik a fájdalom. Érezhetsz hirtelen ürességet, megkönnyebbülést, örömöt. Eltűnik a negatív érzés belőled, kiüresedik a helye. hogy mi kerül oda utána, az is rajtad múlik, írunk erről egy következő cikkünkben.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Az azték futók titka - a csodanövény

Ez indítja be a testedben az öngyógyulást!