A SZOKÁS HATALMA

Mindannyiunknak vannak szokásaink, legyen az egyéni megítélés alapján helyes, vagy helytelen.
Mi nem ítélkezni akarunk, szokásokat osztályozni, csupán néhány ötletet adni ahhoz, hogyan változtathatunk azokon a szokásainkon, amelyek megítélésünk szerint már nem kívánatosak életünkben. 




Vegyél fel egy új szokást! 

llyen egyszerű. 
Először is, ami tilos: ne ródd meg magad a szokásod miatt! Az önmarcangolás teljesen felesleges, sőt káros is, mert ugye ellenálláshoz, nem elfogadáshoz vezet, amiről tudjuk, hogy ártalmas. Várd meg az "ez van" állapotod, és hagyd jelen lenni, létezni. Legyél aki-ami éppen vagy, önkritika, önmegítélés nélkül, mindenféle szokásoddal együtt.
A következő lépés: kiválasztod az új szokásod. Rengeted lehetőséged van a választásra: elkezdhetsz sportolni járni, új klubba, megtanulhatsz egy meditációs gyakorlatot, jógázhatsz a netről, legyen bármi, a lényeg: döntsd el mi lesz az. Amikor ez megvan, célozd be az idejét: ha akarod percre pontosan, ha akarod úgy, hogy naponta háromszor, hetente ötször. Ismét a döntés meghozatala a döntő. 
Ha mindezzel készen vagy, kezdd el és csináld. 
A többi szokásoddal ne törődj. Minek is? Az új szokásodhoz maradj hű.

Milyet érdemes? 


Mindenki számára olyat, amit meg tud tartani. Vegyük figyelembe egyéni vonzalmainkat, időnket, és számos lehetőséget ami hozzásegít ahhoz, amit meg akarunk valósítani. vegyük figyelembe  alkatunkat, így következetesen érhetünk célt anélkül, hogy beleszakadnánk.

Amikor ezt is megszoktuk


Ez azt jelenti, hogy új szokásunk teljesen beépült az életünkbe, rutinná vált, mindennapjaink állandósult, rendszeres részévé. Ez az a pont, ahol el kell kezdeni ismételni a fenti folyamatot: válassz ki egy új szokást! :) 

Eredemény és folyamat:

lassan és biztosan új, tudatosan megválasztott szokásaink törvényszerűen felülírják régi, nem kívánatos szokásainkat. Így egészségesebbé, boldogabbá válhatunk, anélkül, hogy erőszakot követnénk el magunkon függőségeink felszámolása által és hirtelen megterhelésnek tennénk ki pszichénket és testünket, kitartó, laza sikerrel kudarcok nélkül. 







































Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Az azték futók titka - a csodanövény

Ez indítja be a testedben az öngyógyulást!