Földi születésünkkel, amikor is megjelenik a Nagy Egészünk manifesztált formája, a testünk, lehetőséget kapunk a fejlődésre. Minden ami rajtunk kívüli elragad, megformál, identitást kapunk, példákat, berögződéseket, rögeszméket. Ezek olyan mennyiségben körülfonják és bekebelezik a testünket, hogy figyelmünk azonosul a testünkkel, a példákkal, a rögeszmékkel, megjelenik az amire azt mondjuk én.
Az én fogalma alatt azokat a tulajdonságunkat értjük, amelyeket kizárólag a többi, a többi ember által kapunk. Ahogy fejlődik testünk, felnövünk, és mire eljutunk idáig, többnyire fogalmunk sincs arról, valójában kik vagyunk, miért vagyunk, mi a valódi célunk egyáltalán?
Rengeteg idea, társadalmi, politikai és vallási csoport közül választhatunk, és mire megtesszük a megfelelő köreinket felismerhetjük: ez mind-mind másoké. Mi ezekből választhatunk, és azt hihetjük, amit kiválasztottunk, az már a miénk.
Egyetlen eszköz adott, ami mindannyiunk számára elérhető, ez a testünk. Testünket eszközként használva lehetőségünk van valamire, ami a valódi célhoz vezethet, a saját úthoz.

Megjegyzések

  1. Miért keres az ember minden írásodban megfoghatót?

    VálaszTörlés
  2. Mert "az ember" többnyire akkor képes (vagy akkor sem) képes az elfogadásra, amikor megfoghat valamit. Hétköznapi érzékszerveink által fogható, korlátozott tapasztalásokra vagyunk képesek. És még azért mert nem talál...de aki keres,kitartóan, hittel, akarattal, mindig találkozik amivel neki kell.

    VálaszTörlés
  3. Aki találkozik, néha tiltakozik...de hisz ismersz...:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Az azték futók titka - a csodanövény

Ez indítja be a testedben az öngyógyulást!