5 ismérv, hogy spirituálisan fejlett vagy

Sokan szeretik méricskélni, hogy ki milyen spirituális szinten van. Van aki kiszámolja, van aki okleveleket mutogat, van aki könyveket tud kívülről és mindenre van egy tökéletes spiri válasza.

Itt van 5 jellemző, ami tanfolyamok és megmondó emberek nélkül is támpontokat ad, hogy valóban elértél már az utadon egy szintet.

1. Örülsz mások örömének. Ha képes vagy örülni annak, ha valaki mást örülni látsz, ha látod hogy egy másik ember sikeres, elégedett és boldog és törekszel is arra, hogy örömet szerezz a környezetednek, ez pozitív, élet igenlő szemléletet jelent és tovább fokozza az egyéni boldogságodat.

2. Képes vagy úgy bánni másokkal, ahogyan szeretnéd, ha veled bánnának. Ez az a hozzáállás, amikor nem tudsz hibázni. Az elménk pillanatnyilag mindig a tőle telhető legjobb döntést hozza a saját szubjektív valóságának megfelelően. Ha már eljutottál odáig, hogy beleérzel egy másik ember szükségeltébe és ha alkalmad adódik, hozzájárulsz, máris sokat tettél a másikért és önmagadért is.

3. Vannak felvállalt konfliktusaid.  Nincs olyan ember, aki ne kerülne olykor konfliktushelyzetbe. Akik ezeket rendszeresen tudattalanul kikerülik, elfojtják, a maguk dolgát nehezítik. Aki beleáll tudatosan konfliktusaiba és képes kiállni magárt, az elveiért, azokért a dolgokért amiket helyesnek tart, az képes a további fejlődésre, és önismerete mélyítésére.



4. Nem adsz jelentőséget annak, hogy mások mit gondolnak, mit hisznek rólad. Ezt nagyon sokszor hallani, hogy hangoztatják emberek, "nem érdekel ki mit gondol". Tényleg? Ehhez nagyon erősnek kell lenni. Olyan társadalmi normatívában élünk, amiben az számít elfogadottnak, ha megfelelünk mások elvárásainak. Odáig eljutni, hogy ne csak vágy legyen, ne csak azt higgyük magunkról hogy valóban képesek vagyunk nem alárendelni magunkat külső elvárásoknak, ez nagyon hosszú és nehéz önismereti munka eredménye. Amikor a tudatosságod magas, nem érzel semmit, ha valaki bántani akar vagy elítél téged. Nem csak fejben tudod, hogy ez az ő  dolga, nem  a tiéd, azok a negatív érzelmek is hiányoznak belőled, ami azt mutatná meg, hogy mégis számít.

5.Ítéletek nélkül viszonyulsz embertársaidhoz. Ismerős, az "én nem ítélkezek, de..." kezdetű mondat? Az ilyenek mindig ítélkezéssel fejeződnek be. Amikor eljutsz az elfogadás magasabb szintjére, valóban képes vagy ítéletmenetesen viszonyulni. Ez véletlen sem azt jelenti, hogy megszűnik benned a megkülönböztetés képessége. Azt jelenti, hogy elfogadásban vagy.

Ha szeretnéd ezeket  a tulajdonságokat magadban felszínre hozni és megtapasztalni a saját életedben, képezd mag az önismeretben: 1 napos intenzív tanfolyam.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Az azték futók titka - a csodanövény

Ez indítja be a testedben az öngyógyulást!